woensdag 23 januari 2013

Boek 5: The lies that bind

Schrijver: Kate Carlisle
Jaar van publicatie: 2010
Uitg.Penguin books ltd.

In dit derde deel van de Bibliophile Mysteries keert Brooklyn terug naar haar woonplaats San Francisco. Ze gaat workshops geven in het centrum voor boek kunst BABA, Bay Area Book Arts. In opdracht van de directeur, Layla Fontaine, heeft ze een kostbare druk van Oliver Twist gerestaureerd. Erg veel waardering krijgt ze er niet voor, en dat terwijl Layla van plan is het boek tot middelpunt te maken voor het 'Twisted Festival', een expositie van waardevolle boeken.

Layla wordt door alle medewerkers van BABA hartgrondig gehaat. Ze is een onmogelijk persoon en probeert de baas te spelen over iedereen.

Dan wordt Layla vermoord. Natuurlijk ontdekt Brooklyn de moord. Met behulp van Derek, die ook in San Francisco is, gaat Brooklyn op onderzoek uit.

Er volgen nog een paar moorden en moordaanslagen. De serie is daardoor ook interessant om te lezen, want de wendingen zijn vaak onverwacht en maken het lezen spannend. Toch is het wat mij betreft vooral de creatieve atmosfeer en de tekening van alle 'bekende' bijfiguren (de ouders van Brooklyn, oude hippies, an dere inwoners van de commune waarin Brooklyn is opgegroeid, de 'dief' Gabriel) die maken, dat ik alweer uitzie naar deel vier. Daarvoor moet ik eerst weer een bestelling bij Amazon plaatsen en dat was ik nog even niet van plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten