zondag 20 januari 2013

Boek 4: If books could kill

Schrijver: Kate Carlisle
Jaar van publicatie: 2010
Uitg. Penguin Books Ltd.
Deel 2 van de serie Bibliophile mystery

Als je je niet helemaal fit voelt is het lezen van een van de vele 'cozy mysteries' vaak een goed idee. Zo ook nu. Het eerste boek uit deze serie vond ik aardig, dus ik bestelde bij Amazon de volgende twee delen.
Boekrestaurateur Brooklyn Wainwright bezoekt een boekenbeurs in Edinburg. Haar   hele familie en vriendenkring (en de figuren uit het eerste deel die alles behalve haar vrienden waren) zijn ook ter plaatse.
Brooklyn geeft een lezing en zal ook een paar workshops geven in haar vakgebied. Tussen de bedrijven door doet ze wat aan sightseeing in Edinburg.
Daarbij ontmoet ze een oude liefde: Kyle McVee, boekverkoper en dus ook voor de boekenbeurs in de stad. Hij neemt Brooklyn mee voor een borrel en laat haar een van zijn laatste vondsten zien: een boekje met gedichten van de geliefde Schotse schrijver Robert Burns. Een boekje echter, met een wat explosieve inhoud, die de geschiedenis van Groot Brittanië zomaar zou kunnen veranderen

Om dit verhaal uit haar hoofd te krijgen neemt Brooklyn deel aan een nachtelijke tocht langs spooklocaties in Edinburg. Al in de eerste locatie vinden ze een lijk: dat van Kyle. Brooklyn wordt verdachte no 1.
Hoe gevaarlijk het ook voor haar blijkt te zijn en hoezeer ze tegen die gevaren wordt gewaarschuwd, o.a. door haar vriend Derek, toch gaat Brooklyn zelf op onderzoek uit. Ze moet proberen uit te zoeken, of een eeuwenoude tekst en gebeurtenis werkelijk in de huidige tijd tot moord kan leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten