maandag 6 februari 2012

Boek 9: The fragrance of her name

Schrijver: Marcia Lynn McClure
Jaar van publicatie: 2010
Uitg. Distractions Ink
Kindle book

Het spookt in het huis, waar Lauryn woont. Haar oudtante was getrouwd met een soldaat. Tijdens een veldslag in de Amerikaanse burgeroorlog, die zich bijna op hun erf afspeelde, verstopte haar vader haar ergens. Haar vader komt om en zij wordt nooit teruggevonden. Haar man, nu ook overleden, komt bij Lauryn op bezoek als geest. Hij kan geen rust vinden.
Brant, de achterneef van de soldaat, of the Captain, zoals Lauryn hem noemt, ziet in zijn woonplaats de geest van de verloren gegane Lauralynn, de oudtante.

Als Brant terugkomt uit de eerste wereldoorlog, gewond in de strijd, ontmoet hij Lauryn in de trein. Samen gaan ze op zoek om het raadsel op te lossen. Ze hopen zo ruimte te krijgen voor hun eigen leven en de liefde die tussen hen opbloeit.

Vooral Lauryn is erg ongeloofwaardig. Ze mag dan een zeer beschermd opgegroeid meisje uit het zuiden zijn, maar zo naïef kunnen die toch ook niet geweest zijn. Verder staat het boek vol spel en taalfouten. Woorden worden verkeerd gebruikt (threw ipv through, they're ipv their en ga zo maar door. Niet te lezen) Ook de typografie rammelt. Als een brief, die voorgelezen wordt, schuin gedrukt wordt, wordt vergeten verder te gaan in normaal schrift als de brief uit is. Niet prettig.
Brant wordt op bijna alle bladzijden tot de orde geroepen omdat hij vloekt. Hij gebruikt dan het woord 'hell'. Niet echt de ergste vloek die je kunt bedenken. Maar goed: het mag een keer van mij. Maar keer op keer op keer... Liever niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten