donderdag 31 januari 2019

Boek 13: Rose Harbor in bloei

Schrijver: Debbie Macomber
Jaar van publicatie: 2013
Uitg. De Boekerij
Vert. Linda Broeder
Oorspr. titel: Rose Harbor in Bloom
333 blz
Rose harbor #2

Jo Marie Rose wordt, als ze gespannen is, rustig van haar breiwerk. Ik herken dat en ervaar vaak hetzelfde. Ook rustig word ik van de boeken van Debbie Macomber. Heerlijke ontspanningslectuur, hoewel moeilijke thema’s niet geschuwd worden. 
De gasten van de b&b hebben allemaal hun problemen, die uitgebreid behandeld worden. In dit geval is er een gast, Mary Smith, met ernstige gezondheidsproblemen, die, voor ze sterft een fout uit haar verleden wil goedmaken. Een andere gast, Annie Newton, heeft net haar verloving verbroken. Ze is party planner, en organiseert het gouden huwelijksfeest van haar grootouders. Ze hoopt hierdoor genoeg afgeleid te worden van die verbroken verloving. Afleiding genoeg!
Jo Marie heeft zelf ook ruim voldoende om zich zorgen over te maken. Haar man Paul Rose, met wie ze maar heel kort getrouwd was, stortte neer bij een helikopter ongeluk in Afghanistan. Omdat dit gebeurde op een ontoegankelijke plaats zijn de lichamen nog niet geborgen. Tegen alle berichten in gelooft Jo Marie niet in de dood van Paul.
Gelukkig heeft ze steun van haar knorrige klusjesman Mark en haar hond Rover.
Een verhaal zo zoet, dat het glazuur je van de tanden springt. Of dat het verboden kost is voor mensen met diabetes. Maar soms heeft een mens behoefte aan zoetigheid, vooral na het lezen van een aantal boeken vol ellende. Ik was er nu voor in de stemming. Omdat het boek wel vol stond met zeer Amerkaanse emoties, die me wat minder aanspraken, maar drie sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten