dinsdag 5 februari 2019

Boek 14: Ontwricht

Schrijver: Harlan Coben ***
Jaar van publicatie: 1997
Uitg. De Boekerij
Vert. Iris Bol
Oorspr. titel: Back spin
Myron Bolitar #4
335 blz.

In het vierde deel van de serie over Myron Bolitar bezoekt hij, samen met vriend Win, de American Open, de belangrijkste golfwedstrijd van het jaar. Myron heeft, in tegenstelling tot Win, niets met golf, maar misschien kan hij wat klanten eerven voor zijn bedrijf als sportmakelaar. Met frisse tegenzin volgt hij de wedstrijden. Een vetereaan lijkt te gaan winnen. De man stond er jaren geleden ook zo voor, maar verprutste toen om onduidelijke redenen, zijn voorsprong. Zou hem dat nu weer overkomen?
Dan wordt Myron ‘s hulp ingeroepen: de zoon van Jack, de speler die aan de leiding gaat in de wedstrijd, is ontvoerd. Myron moet hem opsporen, maar raakt daarbij zelf in gevaar.
Vol humor, vooral wanneer Coben de golfwereld met zijn poeha, zijn opzichtige kleding, zijn overdreven taalgebruik, beschrijft. De duidelijke afkeer van de geldsmijterij, die erbij komt kijken.
Erg veel Amerikaanse (sport)toestanden, waar ik niets van weet of begrijp, maar verder weer een plezierig leesbaar.deel van deze serie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten