woensdag 23 januari 2019

Boek 10: Aftellen

Schrijver: Elizabeth Jane Howard
Jaar van publicatie: 2017
Uitg. Atlas Contact
Vert. Inge Kok
Oorspr. titel: Marking Time
The Cazalet Chronicles #2
483 blz.

Het tweede deel van de Cazalet serie beluisterde ik als audioboek. Twintig en een half uur! Wel heel lang dus en het was nu en dan moeilijk mijn aandacht erbij te houden.
WO II is begonnen en de leden van de familie Cazalet trekken allemaal naar het platteland, naar het grote huis van de Generaal en de Baronie, stamouders van de familie. De familie is uitgebreid en bovendien komen er allerlei vrienden en bekenden langs, wat het aantal namen om te onthouden steeds groter maakte. Het verhaal van de diverse kinderen was het meest uitgewerkt, naar mijn idee. Zij leefden hun leven nog als kinderen: de oorlog was voor hen niet erg tastbaar.
Behalve voor Clairy. Haar vader Rupert, raakt al vroeg in het boek vermist en de hele familie denkt, dat hij is omgekomen. Clairy blijft vasthouden aan haar geloof, dat haar vader nog leeft.
Edward is nog steeds de schuinsmarcheerder an de familie, Rachel de brave, opofferende dochter. Door het steeds wisselende perspectief krijgt de lezer een goed inzicht in de diverse personages.
Een serie, die zeker de moeite waard is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten