maandag 14 januari 2019

Boek 3: Melinda metz: Hartendief op pootjes


Schrijver: Melinda Metz
Jaar van publicatie: 2018
Uitg. Harper Collins
 Vert. Ingrid Zweedijk
Oorspr titel: Talk to the Paw
 320 blz

Een prachtige kaft. Reden om dit boek meteen te gaan lezen.
De kat is het huisdier van Jamie, een ongehuwde jonge vrouw, die besloten heeft voorlopig geen nieuwe dates of relaties te beginnen. Ze is lerares geschiedenis, maar heeft een jaar vrij genomen, om helemaal aan zichzelf te besteden. De erfenis van haar net overleden moeder stelt haar daartoe in staat. Ze verhuist tijdelijk naar een wijk vol sprookjeshuisjes in Los Angelos, Storybook Court. Haar kat MacGyver, gaat met haar mee. 
De gedachten van deze kat staan duidelijk beschreven: mensen zijn zwakke wezens, met een slechte zin voor geuren. Hij ruikt op afstand of zijn baasje gelukkig is of niet en probeert daar in het laatste geval wat aan te doen. Ook andere ongelukkigen en eenzamen probeert hij te helpen, zoals een andere bewoner van Storybook Court, David.
Hij is weduwnaar en rouwt nog om zijn overleden vrouw. Hij is eenzaam en macGyver ruit dat op afstand. Hij ontsnapt het huis uit, steelt eigendommen van eenzame mensen (en van Jamie) en legt die dingen op de stoep van mensen, die er misschien wat aan kunnen hebben.
Echt leuk vindt hij het om de hond van David te pesten.
Best grappig boek, met leuke hoofdpersonen. Vooral de manier waarop de denkwijze van de kat weergegeven werd, is goed gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten