woensdag 23 januari 2019

Boek 9: Vermist

Schrijver: Harlan Coben
Jaar van publicatie: 1996
Uitg. De Boekerij
Vert. Nienke van der Meulen
Serie: Myron Bolitar #3

Het plan was, na het lezen van de eerste twee delen van deze serie, om snel aan deel drie te beginnen. Het heeft toch nog een poosje geduurd voor ik er aan toe kwam.
Myron, eerder geblesseerd aan zijn knie, heeft lang geen basketbal meer gespeeld. Hij mist het. Vooral de teamgeest. Als hij wordt uitgenodigd om weer te komen spelen, neemt hij dat aanbod graag aan. Goede vriend Win raadt het hem af: volgens hem is de knie van Myron niet goed genoeg en bovendien heeft Myron niet getraind.
Het hernieuwde optreden is dan ook geen succes: Win had gelijk. Dan blijkt waarom het aanbod was gedaan: Myron moest de plotseling verdwenen sterspeler van het team opsporen.
Vlot geschreven en al even vlot lezend als de vorige delen. Spannend, vooral aan het eind, met een onverwachte plot. Personages waarover je graag leest. Natuurlijk Myron en excentriekeling Win, maar ook assistente Esperanza en haar reusachtige vriendin Big Cindy. Geweldig. De humor kan ik hierin erg waarderen, meer dan de achtervolgingsscenes en de vechtpartijen, die in zo’n boek nu eenmaal voorkomen. Die neem ik dan maar voor lief. Snel (hoop ik) verder met deel vier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten