maandag 31 december 2018

Boek 112: Vermoord in extase

Schrijver: J.D. Robb
Jaar van publicatie: 2014 (1996 eerste publ.)
Uitg. De Boekerij
Oorspr. titel: Rapture in Death
326 blz.
Eve Dallas #4

Eve en Roarke zijn getrouwd. Tijdens hun huwelijksreis moest Eve nog even haar functie als inspecteur van politie uitoefenen: in het resort waar ze verbleven had iemand zelfmoord gepleegd. Als ze thuisgekomen zijn krijgt Eve te maken met nog een paar zelfmoorden. Teveel om toevallig te zijn, teveel overeenkomsten. In de hersenen van de slachtoffers wordt een vreemde vlek aangetroffen. Zijn de slachtoffers gehersenspoeld?
Beetje angstaanjagend boek. Juist deze week staan er veel berichten in de kranten over beïnvloeding van hersenen via de computer. Ook andere dingen, die bij de toekomst waarin de boeken over Eve Dallas zich afspelen, horen, zijn inmiddels nu al in gebruik. Goed onderzoek gepleegd door de schrijfster of voorspellende gave?
Verder een overdaad aan seks. Beetje veel van het goede.

Het blijkt nog niet zo eenvoudig om het aantal boeken hier te nummeren - ik heb echt 112 boeken gelezen, maar Blogspot heeft er maar 111 geteld - ik moet er hier dus een vergeten zijn of verkeerd geteld hebben.
Maar Oudejaarsavond lonkt en ik geloof het wel: Als er maar een boek verschil is, is er ergens een fout gemaakt, die niet zo extreem groot is.We laten het hierbij: ik ben tevreden. Het aantal boeken is vrijwel gelijk als vorig jaar, het aantal bladzijden een fractie kleiner, maar ruim 37.000 bladzijden mag er zijn. De boeken waren dik dit jaar,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten