woensdag 26 december 2018

Boek 111: Nog één keer feest

Schrijver: Liane Moriarty
Jaar van publicatie: 2005
Uitg. de Fontein
Vert. Anna Livestro
Oorspr. titel: The last anniversary
352 blz
Bookchoice

Humoristische boeken zijn vaak niet aan mij besteed. Al voor ik halverwege ben, begint de humor me te vervelen of tegen te staan. Helaas gebeurde dat ook met dit boek. 
Sophie had ooit een vriendje en de oma van dat vriendje laat haar een huis na op een eilandje in Australië. Haar ex-schoonfamilie is niet unaniem enthousiast, maar gelukkig is ze toch weer welkom in deze familiekring.
Jaren geleden werd op dit eilandje een baby gevonden in een leeg huis. De ouders hadden het pand kort ervoor verlaten en zijn nooit meer teruggezien. De cake die in de keuken stond was nog niet helemaal afgekoeld en ook het theewater was nog warm. De twee meisjes die het kind vonden, verzorgen haar en voeden haar op. Het huis wordt een toeristische attractie. De familie buit het verhaal met groot enthousiasme uit en er wordt veel geld verdiend. Iedere 'verjaardag' van het gebeuren wordt uitgebreid gevierd. Maar nu is het genoeg geweest: er zal nog één keer feest gevierd worden.
Sophie probeert intussen de man te vinden, die in het testament van 'oma' genoemd werd als geschikt voor haar. Een naam werd daarin echter niet vermeld.
Af en toe was het wel grappig, niet alle thema's waren zo licht en luchtig, maar toch - nee, ik vond er niet veel aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten