woensdag 5 december 2018

Boek 103: The Moon Sister

Schrijver: Lucinda Riley
Jaar van publicatie: 2018
Uitg. Macmillan
544 blz
De zeven zusters #5

Deel vijf van de serie over de zeven zusters was weer niet weg te leggen, zo hield het me bezig. 
Het is het verhaal van de vijfde zus, Izzie. Zij werkt in Schotland, waar ze zorgt voor dieren in een natuurreservaat, vooral voor de inheemse Schotse wilde katten. De katten moeten verhuizen, omdat de eigenaresse van het park stopt. Katten en Izzie verhuizen naar een park verderop in de Highlands.
Ze ontmoet er een oude zigeuner, die haar vertelt, dat ze weldra Schotland zal verlaten en haar familie in Spanje gaat opzoeken. Hoewel Izzie dat niet wil geloven, blijkt het toch de waarheid. Ze komt terecht in Granada en hoort over haar moeder, grootouders en verdere familie. Over de flamencodansers en de mensen, die de muziek daarbij maakten.
Aan het eind worden we nog nieuwsgieriger naar wat er met pa Salt is gebeurd. Er ontstaat steeds meer twijfel: zou hij echt overleden zijn?
In een volgend deel lezen we dat ongetwijfeld. En zou er ook nog een zevende zus tevoorschijn getoverd worden? Zo blijf je de serie volgen.
Helaas vond ik dit deel minder dan de vorige vier. Vooral de grootmoeder van Izzie, die in de flashbacks de hoofdrol speelde, was zodanig egoïstisch en onsympathiek, dat het verhaal me steeds minder kon boeien.
Maar aan het eind veranderde dat toch weer, dus als deel zes uitkomt, zal ik het zeker gaan lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten