zaterdag 21 juli 2018

Boek 62: Op sterven na dood

Schrijver: Peter James
Jaar van publicatie: 2008
Uitg. De Fontein
Vertaling: Ineke de Groot
Oorspr. titel: Dead man's footsteps (MacMillan, London, 2008)
Roy Grace #4
380 blz.

Peter James is auteur van de Roy Grace serie, maar hij is ook scenarioschrijver en filmproducent. Dat is goed te herkennen in zijn schrijfstijl: het is of je een filmscenario leest. De hoofdstukken zijn kort (er zijn er ook veel: in dit boek 126!), het perspectief wisselt voortdurend: de plaats van handeling verplaatst zich van Brighton naar New York en dan weer naar Australië. De gebeurtenissen in het leven van Roy Grace als politieman, maar ook als privépersoon worden beschreven. De angst van Abby, een dame die bedreigd wordt door haar vriend (?) Ricky is voelbaar. Ook gaan we terug in de tijd, en wel naar 9/11/2001, de dag waarop vliegtuigen zich in het WTC boorden. Ronnie Wilson is daar toevallig op dat moment. Hij heeft een afspraak in een van de kantoren op een van de bovenste verdiepingen. 
Raadsels genoeg voor Grace, die nog steeds zoekt naar zijn verdwenen vrouw Sandy. Zou zij de vrouw geweest zijn, van wie het geraamte in het riool in Brighton is gevonden? Of was zij de vrouw, van wie het lichaam in de kofferbak van een auto is gevonden. De auto lag in een meer in Australië. Door de droogte was het meer bijna drooggevallen en de auto was ontdekt door een paar toeristen.
Zo veel verschillende verhaallijnen, die uiteindelijk bij elkaar komen en eindigen met een soort cliffhanger: inderdaad: filmscenario.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten