donderdag 5 juli 2018

Boek 57: Een echte Heer

Schrijver: Jody Hedlund
Jaar van publicatie: 2013
Uitg. Voorhoeve
Vertaling: T.Tuinder Translations
Oorspr. titel: A Noble Groom
306 blz

De zoon van een Duitse baron, Carl, is ter dood veroordeeld voor een misdrijf dat hij niet gepleegd heeft. Hij vlucht naar Michigan, waar een groep Duitse emigranten een hard leven leidt als landbouwer. Ook zij zijn gevlucht: voor de bekrompen maatschappij in het feodale Duitsland. Voor de onderdrukking door de adel. Voor de slechte arbeidsomstandigheden in de mijnen. De haat tegen de baron, zijn vader, is zo groot, dat niet bekend mag worden dat hij zijn zoon is. Carl is bij zijn vlucht geholpen door zijn knecht, die hem de weg gewezen heeft naar zijn familie in Amerika. De bedoeling is, dat een ander familielid van de man daar ook heen zal gaan, om de dochter van de familie, Annika, te trouwen. Na de dood van haar man heeft ze het moeilijk om genoeg geld bij elkaar te krijgen om haar boerderij te betalen. Natuurlijk ontstaat er verwarring en wordt Carl aangezien voor de nieuwe bruidegom. Hij wil niet met haar trouwen, maar naar een vriend gaan, die werk aan een universiteit voor hem kan regelen.
De afloop is voorspelbaar, maar wat is dit boek goed geschreven. Je voelt de ellende, het harde werken, het wantrouwen, de wrede manier van mannen om met vrouwen om te gaan. Dat laatste is immers hun recht!
Dit is deel 2 van de serie 'Michigan brides'. Toch eens kijken of ik meer van de serie kan vinden. Dit deel was in elk geval de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten