zaterdag 21 juli 2018

Boek 61: Op dood spoor

Schrijver: Peter James
Jaar van publicatie:2009
Uitg. De Fontein
Vert. Ineke de Groot
Oorspr. titel: Not dead enough (MacMillan, 2007)
Roy Grace #3
540 blz

Als je eenmaal begonnen bent in een boek uit de Roy Grace serie van Peter james, dan kan je bijna niet stoppen met lezen voor het uit is. En daarna wil je eigenlijk snel aan een volgend deel beginnen.
Dit derde deel voldeed weer ruimschoots aan deze beschrijving.
Een vrouw is vermoord gevonden in haar luxe woning, haar man Brian is hoofdverdachte. Bewijzen voor zijn schuld zijn echter maar moeilijk te vinden. Toch wordt hij gearresteerd. Maar als  hij dan gezien wordt door getuigen op tijden en plaatsen waarop hij in de cel zat, of in gezelschap verkeerde van politieagenten, slaat de twijfel toe.
Intussen zoekt Roy Grace nog steeds naar zijn vrouw Sandy, die negen jaar eerder spoorloos verdween.  Ze zou gezien zijn in München, dus Roy vliegt daarheen om daar zelf op zoek te gaan.
Hij kan in Brighton echter nauwelijks gemist worden. Bovendien aast een nieuwe collega, die zeer in de gunst staat van hun beider meerdere, op zijn baan. Roy haast zich terug naar brighton, waar hij zijn vriendin Cleo, hoofd van het mortuarium, het een en ander heeft uit te leggen.
Al deze persoonlijke beslommeringen in het leven van Grace maken, dat je deze serie blijft lezen. Erg knap gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten