woensdag 23 december 2015

Boek 56: Vrouw zoekt berg om tegen op te zien

Schrijver: Noelle Hancock
Jaar van publicatie: 2011
Uitg. Levboeken
Vert. Annoesjka Oostindiër
Oorspr. titel: My year with Eleanor (Lennart Sane Agency, 2011)

Toen ik dit boek in de bibliotheek zag liggen, werd ik getrokken door de titel. Bergen om tegen op te zien... wie heeft die nodig? Er is al voldoende ellende in de wereld.
Uit nieuwsgierigheid nam ik het daarom mee, het verhaal van Noelle, die ontslagen wordt tijdens haar vakantie en een doel in haar leven zoekt.
Een uitspraak van Eleanor Roosevelt 'Doe elke dag één ding waar je bang voor bent' geeft haar inspiratie. Ze maakt een lijst van dingen, waar ze bang voor is en gaat die doen. Elke dag een. Ze springt uit een vliegtuig (skydiven), ze hangt aan een trapeze, vliegt in een gevechtsvliegtuig, doet, ondanks haar angst om voor een groep mensen te spreken, mee aan een wedstrijd in stand up comedy en tenslotte beklimt ze de Kilimanjaro. Ze wordt bijgestaan door haar vriend Matt en een paar andere vrienden en ondervindt steun van haar psycholoog, dr. Bob.
Alles in het boek is waar gebeurd. Veel angsten zijn herkenbaar, de oplossingen die Noelle vindt bewonderenswaardig. De manier waarop ze de gebeurtenissen beschrijft is humoristisch en zeer leesbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten