maandag 21 december 2015

Boek 55: The Fire in the Flint

Schrijver: Candace Robb
Jaar van publicatie; 2003
Uitg. Arrow
Deel 2 Margaret Kerr serie

Margaret Kerr is nu in haar oude woonplaats Perth. Ze heeft Edinburgh verlaten. Haar man Robert gaat met haar mee, maar ze vertrouwt hem niet. Evenmin als zijn 'bediende, die zich allesbehalve als een bediende gedraagt. Ze gaat ook nu weer spioneren, breekt sloten open en vindt allerlei dingen, die niet voor haar ogen bestemd zijn.
Haar vader duikt ook op in Perth, haar jongere broer, wil eigenlijk liever naar zijn oom, waar hij als secretaris op diens rederij wil gaan werken. Hij is in dienst bij het bedrijf van zijn vader en van Robert, de man van Elizabeth. Als hij er vandoor probeert te gaan, loopt dat bijna slecht af, maar hij wordt gered door Wallace, een van de troonpretendenten van Schotland en door James, een vriend van Margaret uit Edinburg.
De moeder van Margaret heeft nog steeds visioenen en voorspelt nu en dan de toekomst. Zij woont nog steeds in het klooster, ondanks herhaalde verzoeken van haar man om met hem mee te gaan naar Brugge.
Spionage, complotten en intriges - het komt allemaal voor in dit boek. Niemand vertrouwt iemand anders, meestal niet zonder reden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten