donderdag 30 augustus 2012

Boek 56: Q staat voor Qui-vive

Schrijver: Sue Grafton
Jaar van publicatie: 2003
Uitg. De Boekerij, Amsterdam
Vertaling: Wim Hollerman
Oorspr. titel: Q is for Quarry
Oorspr. uitg. Putnam, New York, 2002

De inspiratie voor dit zeventiende deel in de alfabet serie ontleende Sue Grafton aan een onopgeloste moord, waarbij een vrouw/meisje vermoord werd aangetroffen in een steengroeve. Niemand kende de identiteit van het slachtoffer.
Jaren later raakte de schrijfster geïnteresseerd in deze zaak, deed verder onderzoek en dit was zelfs de oorzaak, dat de politie het onderzoek weer opende. Met natuurlijk wel het verschil, dat Kinsey Millhone de zaak wel oplost. De schrijfster stelt dan ook nadrukkelijk, dat ze veel zelf heeft verzonnen, van de oorzaken die tot deze moord hebben geleid en ook veel van de personages zijn door Grafton bedacht. Wel hoopt ze, dat iemand het echte slachtoffer uit dit verhaal zal herkennen en contact zal opnemen met de politie.

Het is, geheel in de trant van de serie, weer een aangenaam boek om te lezen. Spannend, met veel aandacht ook voor het leven van Kinsey zelf, die hier meer te weten komt over haar eigen familie, die dicht bij deze steengroeve woonde. Omdat haar moeder trouwde met een man, die niet naar de smaak van haar familie was, werd het contact indertijd verbroken.

De zoektocht naar de identiteit van de 'Jane Doe', zoals een onbekend slachtoffer genoemd wordt, eindigt in een voor Kinsey gevaarlijke jacht op een moordenaar. Kinsey moet dus weer op haar qui-vive zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten