zondag 26 augustus 2012

Boek 55: Spinning Forward

Schrijver: Terri DuLong
Jaar van publicatie: 2009
Uitg. Kensington Books

Ook dit boek viel me een beetje tegen.
Het gaat over een vrouw, Sydney Webster, die weduwe wordt, wanneer haar man een autoongeluk heeft gehad. Hij blijkt alleen (gok)schulden na te laten, dus ze moet haar huis uit.

Ze gaat met haar hond Lily naar een vriendin, Alison, die haar onderdag geeft in haar bed & breakfast, in Cedar Key, op een eiland voor de kust van Florida. Omdat Sydney niet goed weet, wat ze met haar tijd en haar leven aan moet, stimuleert Alison haar weer te gaan spinnen en breien. Activiteiten, waarin ze ooit veel plezier had gehad. Ook adviseert Alison haar op zoek te gaan naar haar natuurlijke ouders, van wie ze niets weet. Ze is als baby geadopteerd.

Braaf doet Sydney dit alles, ze opent zelfs een wolwinkel, Sinning Forward, en gaat ook de vezels spinnen van huisdieren, vooral hondenhaar.

Ze ontmoet een kunstschilder, die ook belangstelling had voor het pand, waarin ze haar winkel wil beginnen. Ze ziet hem als concurrent en heeft een hekel aan hem. Dat verandert langzamerhand.

Ze sluit vriendschap met diverse inwoners van het eiland en vindt tussendoor even haar echte ouders. Heel toevallig allemaal. Beetje te. Toen ik dit boek kocht, had ik de indruk, dat het zou gaan over het reilen en zeilen in de wolwinkel. Dat komt echter maar heel marginaal aan bod. Het is een eindeloze herhaling van hetzelfde: weer op bezoek bij iemand, weer iemand ontmoeten, weer diepzinnige gesprekken. Het ging erg vervelen op de duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten