maandag 20 augustus 2012

Boek 53: Death of a cozy writer

Schrijver: G.M.Malliet
Jaar van publicatie: 2008
Uitg. Midnight Ink, Llewellyn Publications
A St. Just Mystery
Gelezen op de Kindle.

De tweederangs schrijver van speurdersromans, Sir Adrian Beauclerk-Fisk nodigt zijn vier verwende kinderen, allemaal verwend en volwassen, en zijn ex-vrouw uit voor een diner ter gelegenheid van zijn geplande huwelijk. Geen van allen had een idee van deze plannen en geen van allen is er enthousiast over: het kost hen een deel van de erfenis.
Zo is daar de oudste zoon Ruthven, net zo meedogenloos als zijn vader, specialist in het 'saneren' van bedrijven, door de werknemers te ontslaan en het bedrijf met winst door te verkopen, en zijn vrouw Lilian, die aan niet kan denken dan haar society bestaan. Meestal vindt ze moord maar lastig.

De enige dochter is Sarah, te dik en ongelukkig, schrijfster van kookboeken.

Albert, de jongste zoon, is mislukt acteur en dronkenlap. Hij probeert Sarah te beschermen.

George, deugt nergens voor, drugsgebruiker, ondernemer, playboy, erg tevreden met zichzelf, komt met zijn nieuwe vriendin Natasha naar het feest. De anderen vragen zich af, wat ze in hem ziet.

Chloe, de ex-vrouw, besluit toch maar niet op het feest te komen.

Mrs. Romano, de huishoudster, is de enige, die nog met Sir Adrian kan opschieten, maar het bericht van zijn huwelijksplannen overvalt ook haar.

Haar zoon Paulo is eigenlijk butler, maar hij laat het werk graag aan zijn moeder over. Hij luistert graag aan deuren.

Tenslotte is daar Violet, de aanstaande bruid. Haar verleden blijkt enige geheimen te bevatten.

De politiemannen, die de moorden die gepleegd worden moeten oplossen, hebben wel erg suggestieve namen (hoe geestig nu weer - net als de rest van het boek: ha-ha...): Porter, Fear, Malenfant en de bijna geniale St. Just.

Zoals al opgemerkt: het boek was me net wat te grappig. Alle cliché's van speurdersromans werden gebruikt. Wel opzettelijk als cliché, maar toch, of misschien wel daarom, erg vervelend. Het moest ook wel erg ingewikkeld gemaakt worden en de lezer werd geacht, daardoor op het verkeerde been gezet te worden. Ach ja.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten