vrijdag 28 oktober 2011

Boek 53: Chili und Schokolade

Schrijver: Lilli Beck
Jaar van publicatie: 2009
Uitg. Rowohlt Taschenbuch Verlag, Reinbek bei Hamburg

Evelyn houdt van koken. Dat is maar goed ook, want haar man, de succesvolle architect Konrad, ziet haar alleen als huishoudster en kokkin bij de dinertjes die hij voor zijn zakenrelaties geeft. Verder is hij zelden in het door hem ontworpen huis, waarin alles op zijn plaats dient te staan, en een fruitschaal met vijf appels (vier gele en een rode) de enige versiering en kleur biedt. De rest is grijs met wit, net als de kleding van Evelyn. Konrad zelf draagt alleen zwart.

Evelyn kan dit leven niet langer verdragen en ze probeert, tegen de zin van Konrad in, een baantje te vinden. Dat lukt niet erg. Dan ontmoet ze Ulla, een jonge vrouw, die alles is, wat Evelyn niet is: jong, uitbundig, vol durf, vooral ook wat uiterlijke zaken betreft. Ulla sleept Evelyn mee, gaat met haar shoppen en haalt haar over zich met meer durf te kleden, en, wat belangrijker is: met meer durf het geld van Konrad uit te geven.

Evelyn vermoedt, dat Konrad haar met een andere vrouw bedriegt. Hij ontkent en stuurt zijn moeder om het idee van een scheiding uit haar hoofd te praten. De achterdocht van Evelyn wordt steeds groter, tot ze zeker is van zijn bedrog. Dan neemt ze wraak: samen met Ulla schrijft ze, in opdracht van de oom van Ulla, die uitgever is, een kookboek met lustopwekkende recepten. Ze doet zich hierbij voor als een ex-callgirl. Haar schoonfamilie is verbaasd over haar lef, maar niet echt blij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten