vrijdag 28 oktober 2011

Boek 52: Moord in het museum

Schrijver: Gail Bowen
Jaar van publicatie: 2001
Uitg. De Geus
Oorspr. titel: Murder at the Mendel (McClelland & Stewart, Totonto, 1991)
Vertaling: Edith van Dijk
Deel 2 van de Joanne Kilbourn serie

Joanne Kilbourn is terug in Saskatoon, waar ze is opgegroeid. Ze ontmoet haar oude vriendin Sally, die een tentoonstelling van erotische kunst heeft in het museum van haar man, het Mendel. Niet iedereen is blij met deze kunstuitingen, vooral een muurschildering, waarin Sally de geslachtsdelen heeft afgebeeld van iedereen, zowel man als vrouw, met wie ze ooit sex heeft bedreven, is reden voor een groep mensen om voor het museum te demonstreren.
Joanne is uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling.
Ze ontmoet daar ook weer de moeder van Sally, Nina. Voor Joanne was dat vroeger de grote steunpilaar in haar leven. Met haar moeder kon ze niet goed opschieten en altijd was het Nina die Sally opving.

Dan worden de eerste moorden gepleegd. De vrouw waarmee Sally samenwerkte en een van de demonstranten tegen de tentoonstelling worden dood aangetoffen in en bij het museum.

Langzaam wordt de spanning opgebouwd en bij het lezen vraag je je af, waar het verhaal heen zal gaan. Echt vreselijk spannend is het niet. Dan vallen er meer doden. Joanne denkt te weten wie de dader is en gaat op onderzoek.

Een aardige thriller, maar meer ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten