maandag 17 oktober 2011

Boek 51: Villa Monteverde

Schrijver: Letizia Conte
Jaar van publicatie: 2008
Uitg. Knaur Taschenbuch, München

De Hamburgse archeologe Anne Martin ontdekt, dat haar baas en geliefde Johann een bedrieger is. Samen organiseren ze een tentoonstelling over etruskische kunst in het museum waar ze werken. Johann heeft een van de kostbare stukken vervangen door een kopie en het origineel voor veel geld verkocht om met het verkregen geld zijn gokschulden te betalen.

Anne vertrekt naar Umbrië in Italië, waar haar hippie-moeder een vakantiehuis blijkt te hebben, waar Anne tot nu toe niets van af wist. Het huis blijkt onderdeel van een groot landgoed, Villa Monteverdi. De eigenaar heeft net een hartaanval gehad en zijn zoon Patrizio neemt de zaken waar. Anne voelt zich niet welkom bij hem en hij dwarsboomt haar verblijf op het landgoed.

Anne vindt slechts heel langzaam uit, welk familiegeheim hier bestaat: waarom kreeg haar moeder Esmeralda dit huis ooit van de (nu) oude Lamberto Casagrande?
Tussen de bedrijven door doet ze nog een ontdekking, die haar bijna het leven kost.

Een op het oog voorspelbare roman, met een voorspelbaar einde. Maar het is geestig geschreven, met veel aandacht voor de wereld van archeologen. Echt spannend wil het echter niet worden, daarvoor ligt alles een beetje teveel voor de hand.
De schrijfster is in Duitsland geboren en in Italië opgegroeid. Ze kent Umbrië ook duidelijk goed uit eigen ervaring. Het is zoals op de achterkant van het boek staat: Perfekte Sommerlektüre!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten