zondag 21 juli 2019

Boek 60: Zomer aan het meer


Schrijver: Susan Wiggs
Jaar van publicatie: 2015
Uitg. HarperCollins
Vert. Karin de Haas
Oorspr. titel: Summer at Willow Lake
414 blz

Na het lezen van deel vijf besloot ik meteen het eerste deel van de Avalon serie te lezen.

Avalon is een slaperig, afgelegen bergplaatsje, waar de rijke familie Bellamy ieder jaar een zomerkamp organiseert voor jeugd tot zestien jaar. Ouderen worden daarna vaak leiders van het kamp.
Olivia Bellamy, kleindochter, had een hekel aan het kamp. Ze was een mollig, verlegen meisje, dat zich niet kon verweren tegen de giechelende pubermeisjes en niet opgemerkt werd door de jongens. Behalve dan door Connor Davis, een war ruig type, zoon van een notoire dronkenlap. Connor schaamde zich voor de eeuwige dronkenschap van zijn vader, maar had ook medelijden met hem.
Jaren later willen de grootouders van Olivia hun gouden bruiloft vieren op de plaats waar het kamp vroeger gehouden werd. Olivia, die nu huizen netjes maakt om verkocht te kunnen worden, wordt gevraagd het kamp in oude glorie te herstellen. Haar derde verloving is net verbroken, en ze neemt de uitdaging aan. De hele familie help mee. Allen hebben zo hun eigen problemen.
Wiggs is erg goed in het beschrijven van de problemen die jongeren kunnen hebben, vooral als ze gescheiden moeten opgroeien van een, of soms zelfs beide ouders.
Met veel humor zet ze alle personages neer. Een plezier om te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten