vrijdag 16 september 2016

Boek 83: Fonkelende Sterren

Schrijver: Nora Roberts
Jaar van publicatie: 2014
Uitg. Harlequin
Oorspr. titel: Hidden Star (vert. Elco Bos) en Captive Star (vert. Sofia Engelsman) (Silhouette Books 1997)

Deel 1 en 2 van de Sterren van Mithra trilogie

Het was warm. Het weer vroeg om lichte lectuur en daaraan voldeed dit boek. Het was wel spannend, de hoofdpersonen waren net interessant genoeg om door te willen lezen, en het thema voor deze trilogie sprak me aan. Het is wel dwaas om twee delen van een trilogie in een boek te bundelen, zodat de lezer, als hij het hele verhaal wil lezen, op zoek moet naar deel drie. Verkooptactiek? Dan wel een hele slechte.
Een mythe over de Perzische god Mithra, god van licht en wijsheid, wiens beeld drie diamanten, gezet in een gouden driehoek draagt. De diamanten staan voor de eigenschappen liefde, kennis en barmhartigheid. De diamanten zijn blauw, groot en kostbaar.
In het eerste deel van de serie, Jonkvrouw in Nood, komt een mooie jonge vrouw binnen bij privé detective Cade Parris. Ze is haar geheugen kwijt, maar heeft een grote diamant bij zich en een tas met daarin een miljoen. Langzaam maar zeker weet Cade achter de waarheid te komen en de vrouw krijgt haar geheugen terug. Ze is Bailey James, stiefdochter van een diamantair en zelf, na zijn dood, voor een deel eigenaar van zijn bedrijf. Haar twee stiefbroers bezitten de rest. Bailey is dol op edelstenen en ontwerpt graag sieraden. Ook taxeert ze de waarde van edelstenen, reden waarom deze ster van Mithra in haar bezit is.
Ze vertrouwde haar stiefbroers niet en stuurde de andere twee diamanten aan haar hartsvriendinnen M.J. en Grace.
Al gauw wordt duidelijk, dat iemand koste wat het kost deze diamant wil hebben.
Natuurlijk voelen Bailey en Cade zich tot elkaar aangetrokken.

Ook in deel twee,Wilde Avonturen, volgen we een van de drie diamanten. Deze is in het bezit van M.J. O'Leary, eigenaresse van een Ierse pub. Ze wordt overvallen door een man, Jack Dakota, die premiejager is, en in de veronderstelling leeft, dat M.J. op borgtocht vrij is, niet van plan is de borgtocht terug te betalen en er vandoor wil gaan. Hij moet zorgen, dat ze voor de rechtbank verschijnt.
Dan worden beiden aangevallen door twee andere mannen. M.J. kiest de kant van jack. Ergens zit iemand zich erg boos te maken, dat ook deze diamant niet in zijn handen is gevallen. Er vallen nogal wat doden in de tussentijd, maar ook tussen M.J. en Jack bloeit iets moois op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten