maandag 5 september 2016

Boek 80: Twenty-Eight and a Half Wishes

Schrijver: Denise Grover Swank
Jaar van publicatie: 2011
Uitg. Bramagioia Enterprises
Rose Gardner Mystery #1

Ergens in dit boek staat, dat iemand een blik werpt, die zo zoet is, dat een diabeet er last van zou krijgen. Die zelfde diabeet zou dit boek ook beter niet kunnen lezen. Het is namelijk voorzien van een vrij suikerzoet sausje.
Maar soms ben je in de stemming voor zoetigheid en dat was ik. Dus ik heb dit verhaal over de wereldvreemde Rose met plezier gelezen. Ze is vierentwintig en heeft nooit voor zichzelf gedacht. Haar moeder en haar zus regelden haar leven, vertelden wat ze wel en niet mocht of kon doen. Bovendien waren daar de buren, die alles zagen en zich overal mee bemoeiden.
De zus van Rose is wel getrouwd en heeft kinderen. Rose blijft thuis en zorgt voor haar despotische moeder.
Dan wordt Momma vermoord. Rose had zichzelf op de plaats van de vermoorde gezien in een visioen. Die heeft ze van tijd tot tijd. Nu is ze in plaats van slachtoffer verdachte. Haar buurman Joe, die ze nog nooit heeft gesproken, helpt haar, maar er is iets geheimzinnigs aan hem.
Vlak voor haar moeder vermoord werd, maakte Rose een lijstje met dingen die ze nog wilde doen voor ze sou sterven. Het lijstje was achtentwintig items lang. Joe helpt haar ook bij de verwezenlijking van een aantal van deze wensen.
Rose koopt nieuwe kleren, laat haar tante haar haar knippen en krijgt een heel ander uiterlijk. Toch blijft het onrustig in haar leven: inbrekers dringen haar huis binnen, duidelijk ergens naar op zoek.
Als ze een date heeft, waar haar zwager voor gezord heeft, wordt ze door een vreemde man min of meer bedreigd. Een van de werknemers van het restaurant beschermt haar, maar wordt een poosje later zelf vermoord gevonden.
Rose en Joe vertrouwen elkaar wederzijds nauwelijks, maar voelen zich wel tot elkaar aangetrokken.
Rose krijgt een hond, alweer iets van de lijst onmogelijkheden uit de tiojd dat haar moeder nog leefde.
Af en toe best grappig, af en toe wat aan de onnozele kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten