zondag 11 september 2016

Boek 81: Twenty-Nine and a Half Reasons

Schrijver: Denise Grove Swank
Jaar van publicatie: 2012
Uitg. Bramagioia Enterproses
Rose Gardner serie #2
e-book (kindle)

Als je alleen het eerste deel van een serie leest weet je vaak nog niet genoeg over de hoofdpersoon. Daarom gaf ik Rose Gardner nog een kans.
Helaas: het werd niet beter. Ze is in deel twee nog even onnozel en praatziek. Ze wil niet, dat mensen weten, dat ze helderziende is, maar brult toch van alles uit, zodra het maar bij haar opkomt. Rose meent, dat ze die visioenen niet voor zich kan houden, maar dat probleem heeft ze niet alleen met visioenen. Rose is nogal een babbelkous.
Het begon mij danig te irriteren.
Ook nu raakt ze weer voortdurend in de problemen, want ze weet of begrijpt nauwelijks ergens iets van, en stoere mannen moeten haar weer redden. En doen dat ook.
Rose is opgeroepen om zitting te nemen in de jury bij een moordproces. In ons land bestaat jury rechtspraak (gelukkig) niet. De hoeveelheid ruimte die in dit boek is ingeruimd om allerlei dingen, die met deze jury rechtspraak te maken hadden waren nogal oninteressant en overdreven.
De politie in dit zuidelijke plaatsje in Arkansas is er ook in dit deel van de serie niet beter op geworden, de buurvrouw is nog even nieuwsgierig en conservatief.
Kortom: met twee sterren nog goed betaald. Het derde deel ga ik maar niet lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten