vrijdag 22 augustus 2014

Boek 43: De kat van de Dalai Lama

Schrijver: David Michie
Jaar van publicatie: 2014
Uitg. The House of Books
Vert. Karin E. Pijl
Oorspr.titel: The Dalai Lama's Cat (Hay House Inc., 2012
Ondertitel: Boeddhistische levenslessen van een eigenzinnige kat.

In een sloppenwijk van Delhi verkopen twee jongetjes jonge katjes, te vroeg uit hun nest gehaald. Het jongste diertje is echter te vuil en te zwak niemand heeft er belangstelling voor. De jongens verpakken het in een krant en willen het weggooien. Toevallig komt net de auto van de Dalai Lama voorbij. Hij ziet wat de jongens van plan zijn, laat de auto stoppen en geeft een van zijn personeelsleden opdracht het katje te kopen. Omdat ze juist terug zijn uit Amerika, hebben ze alleen dollars bij zich. Ze betalen twee dollars voor het beestje.

Zijne Heiligheids Kat, ofwel ZHK, beschrijft zelf wat hij zoal beleeft in het huishouden van de Dalai Lama. Hij neemt ook kennis van alle wijze lessen, die hij hoort. Hij zit op zijn kussen, slaapt en eet veel. De kokkin is zijn grote vriendin, maar ook door anderen wordt hij vertroeteld.

Een leuk boek, met vele lagen. Duidelijk weer eens wat anders.

De schrijver, David Michie, werd geboren in Zimbabwe, hij studeerde in  Zuid-Afrika aan de Rhodes Universiteit en woonde tien jaar in Londen. Hij is getrouwd en woont tegenwoordig in Australië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten