dinsdag 11 december 2012

Boek 75: Hoe eet je een cupcake?

Schrijver: Meg Donahue
Jaar van publicatie 2012
Uitg. De Boekerij, Amsterdam
Oorspr. titel: How to eat a cupcake (Morrow, New York)
Vert. Inge Pieters

Dit was een boek als een cupcake: lekker zoet en het gleed zomaar met een vaartje naar binnen. Lekker lezen dus. Er zijn tegenwoordig veel boeken van het soort 'meisje/vrouw begint winkel in boeken/koffie/breiwol/quiltmaterialen en noem maar op, nadat ze verschillen moeilijkheden is tegengekomen op haar pad. Ze heeft het altijd al gewild en nu is eindelijk de gelegenheid daar.
Dit is ook zo'n boek.

Annie Quintana groeide op bij een rijk gezin. Haar moeder was huishoudster en samen met Annie bewoonde ze de poortwoning. Als de moeder van Annie plotseling sterft, gaat Annie op zichzelf wonen en verbreekt ieder contact met de familie St. Clair en ook dus met wat ooit haar hartsvriendin was: Julia St. Clair.
Dan wordt Annie uitgenodigd om cupcakes te bakken voor een liefdadigheidsfeest, georganiseerd door de moeder van Julia. Annie heeft de baktalenten van haar moeder geërfd, werkt in een bakkerij en kan het aanbod niet afslaan. Als ze de bestelling aflevert staat Julia ploseling voor haar. Door de gebeurtenissen uit het verleden, waarin Annie duidelijk werd gemaakt, dat ze in de 'hogere kringen' niet echt thuishoorde, is nu de situatie gespannen.

Dan biedt Julia aan om samen een cupcakewinkel op te zetten. Annie kan alweer niet weigeren.

Een echt 'feel-good' boek, prettig om te lezen, niet erg diepgravend maar toch net interessant genoeg om te blijven lezen met plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten