vrijdag 15 juni 2012

Boek 39: A single thread

Schrijver: Marie Bostwick
Jaar van publicatie: 2008
Uitg. Kensington Publishing Corp., New York
Deel 1 van de Cobbled Court serie over de belevenissen in een quiltwinkel.
Gelezen als Kindle boek.

Evelyn woont in Texas met haar man. Haar zoon Garrett is het huis uit en heeft een baan in de IT. Haar man wil scheiden en Evelyn is er kapot van. Ze weet niet goed wat ze met haar leven aan moet en vertrekt naar het noorden. In een klein stadje vindt ze een mooi pand, gelegen op een binnenplaatsje, leegstaand en verwaarloosd, maar vol mogelijkheden. Evelyn ziet er een quiltwinkel in

Ondanks dat iedereen die ze spreekt voorspelt, dat zo'n winkel geen lang leven zal hebben, stort Evelyn zich op de winkel. Ze ontmoet diverse mensen en sluit vriendschap met ze. Vriendschappen, die meer voorstellen dan die, die ze voorheen in Texas had.
Om naamsbekendheid te krijgen organiseert ze een Pink Ribbon quiltdag, waar iedereen een quiltblok kan komen maken. Die blokken worden later samengevoegd en geveild, t.b.v. onderzoek naar borstkanker.
Belangstellenden stromen toe. Haar vrienden helpen haar. Maar Evelyn heeft onverwacht zelf net gehoord, dat ze zelf borstkanker heeft.

De vrienden hebben ieder zo hun eigen problemen. Toch helpt iedereen iedereen.

De romantische afwikkeling van het verhaal en de zeer vroom christelijke verwijzingen waren af en toe een beetje teveel van het goede. Toch een vier (van de vijf) sterrenboek! Het tweede deel moet ik ook maar gaan lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten