vrijdag 12 augustus 2011

Boek 39: Een tweede kans

Schrijver: Marcia Willett
Jaar van publicatie: 2009
Uitg. De Boekerij, Amsterdam
Vert. Nellie Keukelaar-van Rijsbergen
Oorspr. titel: The prodigal wife (Bantam Press, London, 2009)

Dit is het vierde deel van de Chadwick-trilogie. Kennelijk was het niet de bedoeling dit te schrijven, maar hier gaat toch het leven van de Chadwicks verder.
Jolyon Chadwick, de zoon van Hal en zijn vrouw Maria, is de hoofdpersoon. Hij leert een meisje kennen en voelt plotseling toch voor een verloving en huwelijk. Nadat zijn moeder de familie in de steek had gelaten, was zijn vertrouwen in mensen en vooral vrouwen, danig afgenomen. Henrietta verandert dat.
De moeder van Henrietta is ooit door haar man verlaten. Deze man, de vader van Henrietta, stuurde zijn dochter een brief, waarin hij haar schreef, niets meer met haar te maken te willen hebben. Ook zij heeft dus weinig vertrouwen in het huwelijk.
De moeder van Henrietta heeft inmiddels weer een relatie met haar oude liefde Angus. Aanvankelijk mag Henrietta daar niets van weten.
Maria, de moeder van Jolyon is weer alleen. Haar tweede ma Adam is overleden. Zij probeert weer contact met de familie Chadwick op te nemen.

Het boek viel een beetje tegen. De schrijfstijl is nog steeds prettig, Willett kan goed vertellen. De beschrijving van de zuid-engelse natuur spreekt me aan. Maar er werd wel erg vaak teruggegrepen op de eerste drie delen van de serie. Leuk voor degenen, die die boeken niet hebben gelezen, maar nu een beetje te veel van het goede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten