dinsdag 15 juli 2014

Boek 34: Koekoeksjong

Schrijver: Robert Galbraith (J.K. Rowling)
Jaar van publicatie: 2013
Uitg. Meulenhoff Boekerij bv. Amsterdam
Vertaling Sabine Mutsaers
Oorspr. titel: The Cuckoo's Calling

De schrijver gebruikt het pseudoniem Robert Galbraith, maar er zit een sticker op het boek, waarop vermeld staat, dat het eigenlijk geschreven is door de auteur van de Harry Potter boeken, J.K. Rowling. Voor dit bekend werd, was dit boek al een succes, maar de kritieken werden nog lovender, nadat de waarheid aan het licht kwam. Ik werd benieuwd.

De Harry Potter boeken konden me niet zo bekoren, Een Goede Raad, ook van Rowling, vond ik wel geslaagd, maar dit heb ik echt in één keer uitgelezen, ondanks de dikte. Het lezen leek weer op gewichtheffen.

Een bekend fotomodel heeft zelfmoord gepleegd. Haar broer twijfelt daaraan, en schakelt een privédetective in (Strike, zoon van een bekend artiest en een drugsverslaafde 'supergroupie', oud-strijder uit Afghanistan, mist een deel van zijn been en wil dat eigenlijk niet zo publiek maken)
Strike heeft net de relatie met zijn vriendin verbroken en woont nu op zijn kantoor. Hioj zit aan de grond. Zijn detectivebureau heeft geen opdrachten.
Robin is zijn tijdelijk secretaresse, gestuurd door een uitzendbureau. Samen graven ze in de geheugens van verdachten, proberen de politie te overtuigen, dat het toch waarschijnlijk geen zelfmoord was, kijken en luisteren en denken na.
Het blijft spannend tot de laatste bladzijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten