zondag 1 juni 2014

Boek 26: The Ravenscar Dynasty

Schrijver: Barbara Taylor Bradford
Jaar van publicatie: 2006
Uitg. HarperCollins, Londen
Deel 1 van een trilogie

Jaren geleden werden op de Nederlandse televisie series uitgezonden, naar boeken van Barbara Taylor Bradford. Daarom nam ik dit boek mee van de bibliotheek: ik wilde haar werk nu wel eens zelf lezen.
Het boek was dik. Er kwam geen eind aan de lofzangen op de geweldige hoofdpersoon Edward Deravenel.  Als hij achttien jaar oud is, komen zijn vader, zijn broer, en neven om bij een brand in Italië. Hij wordt dan gelijk hoofd van het gezin en zou ook het hoofd moeten zijn van de firma, die al jaren een heel belangrijke rol in de Britse economie inneemt. Een andere tak van de familie heeft de macht echter overgenomen. De leider van die tak is een slappeling, die het grootste deel van de tijd afwezig is. Zijn taken worden met graagte overgenomen door zijn vrouw, een nietsontziende Française. Edward zweert de leiding over te nemen. Hij verdenkt de rivaliserende familietak ervan zijn vader vermoord te hebben.
Met hulpo van zijn neef Neville slaagt Edward er inderdaad in de macht in handen te krijgen.

Het boek leest als een soap: korte hoofdstukken, met aan het eind telkens een soort cliffhanger. Mensen die verloren hebben, worden uit de weg geruimd, iedereen is even machtsbelust, verraad wordt niet geschuwd. De mannen horen de leiding te hebben, vrouwen zijn er om de mannen te behagen en zich van hun overspel niets aan te trekken.
Blij dat het boek uit was. Het is misschien niet slecht geschreven, maar niet zo erg een onderwerp waar ik van houd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten