maandag 26 mei 2014

Boek 25: The Bookman's Tale

Schrijver: Charlie Lovett
Jaar van publicatie: 2013
Uitg. Alma Books, Richmond, Surrey

Peter Byerly, een jonge Amerikaanse antiquarische boekverkoper heeft zijn vrouw verloren en is ontroostbaar. Sociaal is hij toch al niet zo vaardig en zijn vrouw hielp hem zijn problemen daarmee wat minder hevig te voelen.
Zijn andere passie in het leven, naast die voor zijn vrouw, voelt Peter voor boeken. Als hij in Engeland is, vindt hij in een oud boek over Shakespeare vervalsingen een zeer goed gelijkend portret van zijn vrouw. Het portret is echter afkomstig uit de Victoriaanse tijd. Hij volgt het spoor terug tot de tijd waarin Shakespeare leefde en ontdekt veel over zijn eigen afkomst en over Shakespeare. Hij vindt zelfs het boek, dat bewijst, dat Shakespeare echt de schrijver was van al zijn toneelstukken. Tot dan toe werd daaraan getwijfeld.

Het boek bleef boeiend door alle onverwachte wendingen en door de beschrijving van de diverse personages. Het was wel prettig iets te weten over Shakespeare en zijn stukken. Dat maakte het verhaal toch iets begrijpelijker. Aan het eind trad echter toch wat leesmoeheid op, vandaar vier en geen vijf sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten