dinsdag 22 april 2014

Boek 20: The one you really want

Schrijver: Jill Mansell
Jaar van publicatie: 2005 (gebonden uitg. 2004)
Uitg. Headline, London

Voor de verandering weer een boek van Jill Mansell. Chicklit het dat, geloof ik. Beetje denigrerende term, maar nou ja: het was weer een heel plezierig boek om te lezen. Aan de ene kant weet je, waar het naar toe gaat, maar toch gebeuren er allerlei verrassende dingen, waardoor je even op een verkeerd been gezet wordt of in de lach schiet. Alleen al de humor maakte dit boek voor mij het lezen waard.

Hoofdpersonen zijn twee vriendinnen, Carmen en Nancy. De man van Nancy gaat vreemd, dus ze verlaat hem en neemt haar intrek bij Carmen. Na het overlijden van haar man, een popartiest met veel succes en een dienovereenkomstig inkomen, heeft Carmen het vermogen en het grote huis geërfd. Haar zwager Rennie houdt een oogje op Carmen, want nadat ze weduwe was geworden, vermeed ze elk contact met de buitenwereld.
Haar buurman Connor en diens dochter Mia zijn haar dan ook volkomen onbekend.

Als Nancy langer bij Carmen blijft dan oorspronkelijk gepland, komt ook Nancy's moeder Rose inwonen. Zij verzorgt het huis en de maaltijden met zoveel enthousiasme en talent, dat ook zij weldra onmisbaar is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten