maandag 14 april 2014

Boek 19: De Midasmoorden

Schrijver: Pieter Aspe
Jaar van publicatie: 1996 (1e druk, deze versie: 1996)
Uitg. Meulenhoff Amsterdam/Manteau, Antwerpen
Deel 2 van de Van In serie

Opnieuw een commissaris Van In mysterie. Brugge lijkt bedreigt te worden door terroristen. Een bom ontploft bij het beeld van Guido Gezelle, een Duits zakenman wordt vermoord op straat gevonden, het Belfort wordt ook bedreigd met een bomaanslag.
Van In moet proberen te ontdekken, wat de verbindende factor van deze gebeurtenissen is. Moeilijk.
Wat is de betekenis van de foto, die in de zak van de vermoorde Duitse toerist is gevonden? Het is een afbeelding van de madonna van Michelangelo, maar niet van het beeld dat in de Brugse kerk staat. Dit beeld staat duidelijk buiten. Omdat in de nabijheid van het beeld karmozijnbessen groeien, meent men op te kunnen maken, dat deze foto op het zuidelijk halfrond gemaakt is. Deze plant zou in onze gebieden niet voorkomen. Helaas: in onze tuin wel en meer dan me lief is: ze zijn niet uit te roeien. Maar dit terzijde.
Een bomaanslag in 1967 en gegevens over de Nibelungenschat geven meer aanwijzingen. Hoe kan het, dat bij de politie binnengekomen informatie naar buiten komt? Wie heeft ze doorgespeeld?
Van In ontdekt het. Tussen de bedrijven door, want intussen gaat zijn leven verder. Moeizaam, want hij heeft geldgebrek en zijn huis dreigt verkocht te worden door de bank, omdat hij zijn hypotheekkosten niet meer kan betalen.
De relatie met de mooie Hannelore verloopt niet altijd zonder problemen, maar ziet er aan het eind van het boek toch veelbelovend voor Van In uit.
Het eerste deel kon me meer boeien, maar toch ga ik nog een paar delen van deze serie lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten