zaterdag 21 december 2013

Boek 60: De stille zonde

Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Jaar van publicatie: 2006
Uitg. Anthos, Amsterdam
Deel 1 van Vegter serie.

Tijdens een reünie van een middelbare school wordt een van de docenten, de leraar Engels, dood aangetroffen. Met een van de krukken die hij nodig had om te kunnen lopen, na een skiongeluk, is hij op het hoofd geslagen. De kruk is onvindbaar, de dader van de moord eveneens.
Alle aanwezigen, zowel oud-leerlingen als leerkrachten, moeten ondervraagd worden. Het levert niet veel op, behalve veel werk.
Inspecteur Vegter en zijn assistenten Talsma, Brink en Renée doen wat ze kunnen, en ook na geruime tijd blijft de zaak in het hoofd van Vegter rondmalen.
Er zijn een aantal dingen, die niet aantoonbaar zijn, maar toch zijn onrust veroorzaken. Oud-leerling David Bomer, een onaangenaam persoon, lijkt meer te weten dan hij wil toegeven en waarom trekt hij plotseling in bij Eva Stotijn, ook oud-leerlinge van de school? Was het slachtoffer, Eric Janson, echt zo populair en zo'n goede leerkracht?
Intussen heeft Vegter zo zijn eigen problemen. Zijn vrouw is kort geleden overleden, hij is verhuisd naar een flatje, maar mist zijn vrouw en de vertrouwde omgeving.

Al gauw heet een boek, geschreven door een Nederlandse auteur, 'Literaire Thriller'. Ik vond het gewoon een goedgeschreven spannend boek.
Mooi zinnen maakt ze wel trouwens, deze schrijfster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten