vrijdag 15 februari 2013

Boek 14: The wicked wager

Schrijver: Anya Wylde
Jaar van publicatie: 2012
Kindle boek

Amazon heeft de plezierige gewoonte dagelijks boeken goedkoop aan te bieden (The Daily Deal), dus dit kocht ik 'even' met de beroemde of beruchte 'one-click-order'.
Groter verschillen tussen twee boeken dan tussen dit en het Duitse boek dat ik net heb gelezen, is nauwelijks voor te stellen. Dat was aan de moeilijke kan en makkelijker dan dit wordt het waarschijnlijk niet.
Toch las ik het wel met plezier. Misschien wel dankzij het verschil.

In de verslagen op Goodreads en Shelfari over dit boek las ik  onder andere, dat dit boeken deed denken aan Woodhouse: het speelt zich af in adellijke Engelse kringen, er komen allerlei verwikkelingen, vaak komisch, in voor. Klopt allemaal.
Hetzelfde zou je kunnen zeggen over Agatha Christie: ook hier adellijke Engelse kringen, een groot huis, met veel mensen erin, gesloten deuren en een moord. Wie heeft het gedaan?

Verliefde stellen, die (nog) niet kunnen trouwen, omdat er veel tijd nodig is om toestemming van alle familieleden die daarover gaan, te krijgen, dan snel moeten trouwen, vanwege compromitterende toestanden.  Het loopt natuurlijk ook goed af, anders zou het niet in deze sector 'mysteries & romances' thuishoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten