maandag 28 mei 2012

Boek 35: Sleepers

Schrijver: Megg Jensen
Jaar van publicatie: 2011
Deel 1 van The Swarm Trilogy
Uitg. 80 Pages inc.

Drie kinderen zijn ter adoptie afgestaan door een volk, dat een oorlog heeft verloren met het adopterende volk. Deze drie kinderen worden opgevoed in en om het kasteel van de koning. Als ze oud genoeg zullen zijn, zullen ze weer terug mogen naar hun eigen land.

Lianne, het enige meisje, wordt hofdame bij de koningin en sluit vriendschap met haar. De koning is een wrede man, die zijn koningin alleen ziet als nuttig, wanneer ze erfgenamen produceert. Hij is dan ook woedend als hij hoort, dat ze overspel gepleegd heeft en dat zijn jongste zoon een andere vader heeft.

Lianne is verliefd op een van de twee geadopterde jongens, Kellan. De andere jongen, Brydon, was haar jeugdvriendje, maar hij wilde haar niet meer zien, nadat hij een ongeluk had gehad en daarbij zijn been zozeer verwond had, dat hij moeilijk bleef lopen en zich op de achtergrond moest houden.

De magische vermogens die de inwoners van hun vaderland hadden, zouden verdwenen zijn. Maar wanneer de drie kinderen zestien jaar worden, vindt de 'Ontwaking' plaats: plotseling zien ze, dat ze die vermogens bezitten en ook kunnen gebruiken. Een beetje moeizaam nog, maar toch. Alleen Kellan is er niet zo goed in en alles lijkt toch wat anders te zijn, dan eerder.
Veel onverwachte, en vaak ook wat ongeloofwaardige, wendingen, veel magie.
Je moet ervan houden, maar het was wel leuke lectuur voor in de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten