donderdag 5 januari 2012

Boek 2: Love me if you must

Schrijver: Nicole Young
Jaar van publicatie: 2007
Uitg. Fleming H. Revell (www.revellbooks.com)
Deel 1 van de Patricia Amble mystery series
ebook, gelezen op de kindle

Tish (kort voor Patricia) Amble komt aan in het Victoriaanse huis, dat ze wil opknappen, om het dan met winst weer te verkopen. Op die manier verdient ze haar brood (evenals schrijfster Nicole Young, eveneens in Michigan)
Ze leert al snel haar buren kennen: de aantrekkelijke David, met het mooie Britse accent, politieman Brad, voor wie ze een even grote afkeer voelt als voor alle politiemensen, haar buurvrouw Dorothy, die alles en iedereen in de gaten houdt en haar zoon Jack, die lijdt aan het syndroom van Down, Tammy, eigenaresse van de kap- en schoonheidssalon. Ze is niet blij om kennis te maken met de verstrekker van vergunningen van de gemeente, Martin Dietz. Hij weigert haar de vereiste vergunning.

Het spookt in het huis. Tish is trouwens al schichtig genoeg zonder dat, maar wanneer ze meent in de kelder een lichaam te zien onder het beton in een waterbak, raakt ze helemaal in paniek. Ze durft de kelder niet meer in, maar gaat toch.

Om Tish heen hangt een sfeer van geheimzinnigheid. Langzaam maar zeker komt uit, waar dat vandaan komt en ook de spookachtigheid van het huis wordt steeds duidelijker.

Het boek was wel spannend en aardig om te lezen, maar ik vond de schichtigheid van Tish wat overdreven, en het gemak en de snelheid, waarmee ze haar voor- en afkeuren voor mensen wisselde nogal ongeloofwaardig.
Ook het Christelijke sausje, dat aan het eind overal overheen gegoten werd, was me wat te Amerikaans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten