maandag 5 december 2011

Boek 58: New York to Dallas

Schrijver: J. D. Robb
Jaar van publicatie: 2011
Uitg. Piatkus, London
Copyright 2011: Nora Roberts

Er zijn al eerder een aantal boeken verschenen met Eve Dallas in de hoofdrol. Die heb ik niet gelezen.

Eve werkt bij de politie van New York. Twaalf jaar geleden begon ze daar en daar leidde haar instinct haar naar de woning van Isaac McQueen, een man die gelijkstond aan een monster. Hij was moordenaar en pedofiel, hij hield jonge meisjes als een soort verzameling in kooien. Eve zorgt, dat hij gevangen gezet wordt en zijn slachtoffer worden bevrijd.

Nu is Eve opgeklommen in de rangen van de New Yorkse politie. McQueen ontsnapt en zoekt contact met Eve. Hij zint op wraak. Hij wil het Eve betaald zetten, dat zij hem ooit te pakken kreeg.

Eve heeft een verleden, dat maakt dat ze nog fanatieker achter deze man aan zit. Ze wordt daarbij geholpen door Roarke, een steenrijk zakenman, die alles weet van computers. Omdat het verhaal zich in de toekomst afspeelt, is er met computers nog veel meer mogelijk dan tegenwoordig.

Dit is best een spannend boek en het is goed geschreven, met het nodige voorstellingsvermogen over hoe het over een aantal jaren zal toegaan. Toch was het niet het soort thriller dat ik graag lees. Waarom precies kan ik moeilijk zeggen, maar waarschijnlijk was het de vele inside informatie over het werken van de New Yorkse politie en hun collega's in Dallas. Het maakte ook het Engels nu en dan moeilijk te begrijpen, net als de afkortingen van functies en de namen van communicatiemiddelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten