maandag 5 september 2011

Boek 43: Big girl

Schrijver: Danielle Steel
Jaar van publicatie: 2010
Uitg. (deze versie) Corgi Books, 2011

Victoria Dawson is genoemd naar koningin Victoria. Lang dacht ze, als kind, dat een koningin wel heel mooi zou zijn, tot ze een foto van de oude queen ziet. Haar vader vond haar dus lelijk. Dat uit hij ook bij iedere gelegenheid die hij daarvoor krijgt. Ze voelt zich nooit mooi of goed genoeg voor haar ouders, want haar moeder vindt alles, wat haar vader ook vindt. Dat wordt nog erger, wanneer Gracie, Victoria´s zusje, wordt geboren. Die is perfect, volgens haar ouders. Ze is knap, populair en heeft het zelfvertrouwen, dat Victoria node mist. Toch is Victoria dol op haar zusje.

Na haar schooltijd ontsnapt Victoria zo snel mogelijk uit dit ouderlijk huis. Ze gaat in New York wonen (na opgegroeid te zijn in Californië) Daar leert ze, weliswaar met vallen en opstaan, eindelijk opkomen voor haarzelf.

In recensies, die ik las over dit boek, wordt Danielle Steel afgedaan als 'de koningin van de bestseller' en dit boek als goed voor vrouwen van boven de veertig. Och, dan val ik in de doelgroep en ik heb het met plezier gelezen. Wel werden de hatelijke opmerkingen van Victoria's vreselijke vader iets te vaak herhaald, naar mijn zin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten