donderdag 21 april 2011

Boek 18: Crewel World

Schrijver: Monica Ferris
Jaar van publicatie: 1999
Uitg. Berkley Prime Crime, New York

Na een onaangename scheiding gaat Betsy naar haar zuster Margot, die een handwerkwinkel heeft in  Minnesota. Een week later wordt Margot dood gevonden in haar winkel. De politie vermoedt, dat de dader een inbreker is, die gestoord is bij zijn werk, Betsy twijfelt daaraan.
Dit is het eerste deel van een serie over de winkel van Margot (en nu van Betsy): Crewel World. Crewel is de naam voor een bepaald soort borduurwerk in het Engels, maar als je het uitspreekt klinkt het net als 'cruel', wat 'wreed' betekent. Al lezende blijkt de zo vredig voortkabbelende wereld van het kleine plaatsje in Minnesota ook tamelijk wreed te zijn. Gelukkig staat daartegenover de handwerkende gemeenschap, die Betsy steunt.
Het eerste boek dat ik dit jaar las, ging over een breiwinkel, en was geschreven door Maggie Sefton. Er blijken heel wat van die series in omloop te zijn. Het is dan ook gezellige, onspannende lectuur. Van deze serie (needlecraft mystery) heb ik nog twee delen op de plank staan, net als van Maggie Sefton's serie (knitting mystery). De eerste met steeds een borduurpatroon achterin, de tweede met een breipatroon en een recept. Goed voor de zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten