maandag 11 april 2011

Boek 16: Die Reise nach Trulala

Schrijver: Wladimir Kaminer
Jaar van publicatie: 2004
Uitg. Goldmann, München

Wladimir Kaminer is een in Duitsland (Berlijn) wonende rus. Hij schrijft in Duitsland bestsellers. In dit boek staat een citaat uit een Duitse krant: Er zijn drie manieren om de wereld te bekijken: de optimistische, de pessimistische en de manier van Wladimir Kaminer. (Frankfurter Rundschau)
Beschreven wordt, hoe een rus aankijkt tegen alle (vermeende) verlokkingen van het westen, wanneer hij eindelijk Rusland mag verlaten. Kaminer doet dat op een hilarische manier. Hij vertelt over zijn (niet gemaakte) reizen naar Parijs, zijn ontdekking van Amerika (ook alleen van horen zeggen), zijn eigen ervaringen op de Krim en die van anderen, zijn eerste echte buitenlandse reis naar Denemarken (hij kwam nauwelijks van de plek, waar hij als eerste aankwam) en over de fietstocht naar Siberië, gemaakt door een van zijn kennissen.
Intussen vertelt hij veel over het dagelijks leven uit zijn Russische tijd en over de cultuurschok die hij ervaart, bij het kennismaken met de niet-communistische samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten