dinsdag 12 januari 2016

Boek 7: Tapas, Carrot Cake and a Corpse



Schrijver: Sherri Bryan
Jaar van publicatie: 2015
Uitg. Eigen uitgave.
Eerste deel van een serie over Charlotte Denver

Nu en dan lees ik graag een 'cosy mystery'. Vooral na een boek, dat wat veel indruk nagelaten heeft, is het prettig. het vraagt niet teveel inspanning.
Dit boek over Charlotte Denver, het eerste deel in een reeks, voldeed helemaal aan de verwachtingen.

Charlotte is teruggegaan naar Engeland nadat haar ouders bij een auto ongeluk om het leven zijn gekomen. Ze woonden al geruime tijd in Spanje, Charlotte had daar haar eigen huis en werk.
In Engeland wordt ze opgevangen door haar peetouders. Die wonen in een plaats aan de kust, Garrett, haar peetvader, is visser.
Charlotte begint aan de haven een restaurantje: Charlotte's Plaice. Het is al snel een succes. Ze maakt er o.a. Spaanse specialiteiten en tapas. De recepten daarvan staan achter in het boek.
De rust in het kustplaatsje wordt verbroken wanneer Charlotte een lijk aantreft in een boot. Ze heeft daar afgesproken met de eigenaresse, omdat die daar een feest wilde gaan geven en Charlotte heeft gevraagd, om de catering te verzorgen.

Het plaatsje is maar klein: iedereen kent iedereen. Charlotte is bevriend met de hoofdinspecteur van politie die de moord moet oplossen. Ze gaat, ondanks zijn protesten, zelf op onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten