donderdag 1 januari 2015

Boek1: Bakfietsblues

Schrijver: Maaike Schutten
Jaar van publicatie: 2010
Uitg. Sijthoff, Amsterdam

Als je de boeken over de Vinex-vrouwen kunt waarderen, is dit boek ook een aanrader.

Noor woont on zo'n wijk. Het zand is overal, de wegen zijn nog niet aangelegd. Ze woonde met haar vriend Max en zoontje Junior in de binnenstad, genoot van het uitgaansleven. Nu valt de stilte op haar neer. Zew voelt zich niet thuis tussen alle gezinnetjes, met moeders die hun kinderen met bakfietsen transporteren. Die bakfietsen worden vervolgens geparkeerd voor de deur van de supermarkt, zodat anderen erover moet klauteren om binnen te komen.

Noor werkt bij een talkshow, waar gepresteerd moet worden. De concurrentiestrijd is hevig. Met haar collega's stort ze zich in het nachtleven, terwijl Max probeert een kast in het nieuwe huis in elkaar te zetten. Noor herkent hem niet meer. Ze feest, drinkt en gebruikt teveel drugs, zodat ze niet genoeg slaap krijgt en doorlopend een kater heeft. Haar relatie met Max komt onder druk te staan. Noor wil bewijzen, dat zij nog genoeg wilde haren heeft.

Het boek leest snel, is geschreven door iemand, die goed observeert en gevoelig is voor trends. De droge humor is prettig om te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten