zondag 4 januari 2015

Boek 2: Carte Blanche

Schrijver: Esther Kreukniet
Jaar van publicatie: 2011
Uitg. Boekerij, Amsterdam

Verbazingwekkend hoeveel twee achter elkaar gelezen boeken op elkaar kunnen lijken. Ook dit speelde zich af in de wereld van sex, drugs en rock 'n roll en vooral die van mensen met meer geld dan verstand. De boeken leken zoveel op elkaar, dat ik zo nu en dan verwachtte personages uit het vorige boek te zien verschijnen in dit werk. (vorig boek: Bakfietsblues)
Toch was er verschil. Hier zat de hoofdpersoon niet als een zielig klagen schepsel in haar vinexwijk, maar zij nam het heft wel heel drastisch in handen. Eveline is een alom geziene echtgenote van een rijke directeur van een ict bedrijf. Ze heeft een stichting opgericht voor mishandelde kinderen, die opgevangen worden op een mooi landgoed. Ook heeft ze een kind geadopteerd. Samen met haar man Rutger heeft ze nog een paar kinderen.
Haar grote liefde is echter projectontwikkelaar Stephan. Ze hebben al jaren een relatie en Eveline wil niets liever dan met hem verdergaan. Het moet wel in het geheim, anders zou ze haar luxe leventje en het aanzien kwijtraken. Als dekmantel moet Stephan een relatie beginnen met Roos. Helaas: hij wordt verliefd op haar. Daar had Eveline niet op gerekend.
Roos heeft het gevoel, dat ze een hoofdprijs heeft gewonnen. Maar als haar goede vriend Wick om het leven komt bij een wat duister ongeluk, gaat ze op onderzoek uit en ontdekt dat die prijs zijn schaduwkanten heeft.

Ik las een goede recensie over een boek van Esther Kreukniet. Omdat ik nog nooit van haar gehoord had, keek ik in de bibliotheek, of er iets van haar te vinden was. Dit stond op de plank en het viel niet tegen.
De vorm waarin het verhaal gegoten was, vond ik af en toe wat vervelend. Steeds was een hoofdstuk geschreven vanuit het gezichtspunt van Eveline of van Roos. Soms waren die hoofdstukken wel erg kort. De neiging om het boek dan weer even weg te leggen was groot. Later werd het verhaal wat spannender en was doorlezen niet meer zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten