zondag 30 november 2014

Boek 58: De Prendergast Road kronieken

Schrijver: Sarah May
Jaar van publicatie: 2010
Uitg. Signatuur Utrecht
Vertaling: Mary Bresser
Oorspr.titel: The Rise and Fall of a Domestic Diva (Harper Collins 2009)

Het eerste deel van het boek las ik wel met enig plezier, maar gaandeweg werd dat minder. Het was wel heel veel kommer en kwel en het bedrog nam ongeloofwaardige vormen aan. Iedereen loog iedereen voor, racisme tierde welig,  vooral veroorzaakt door onwetendheid, moeder Margery is wel heel erg bevooroordeeld ten opzichte van haar zoon Robert en nog wel meer misschien t.o.v. schoondochter Kate.
Kate wordt ook wat karikaturaal: ze vergeet haar baby diverse keren, stelt foute prioriteiten en blijft dat doen, is erg bezig met 'keeping up appearances' en maakt zich vooral zorgen over wat haar vriendinnen van haar denken.
Er is maar één behoorlijke school in de omgeving. Helaas neemt die geen leerlingen aan uit de straat, waar de vriendinnen wonen. Bijna niet, tenminste. Maar je kan het altijd proberen, dus allemaal hebben ze hun spruit bij die school aangemeld. Allemaal vertellen ze, dat hun zoon of dochter is aangenomen. Maar dan proberen ze te verhuizen. Naar een wijk, waar kinderen wel tot de school worden toegelaten.
De schrijfster heeft goed geobserveerd. Ze schrijft met de nodige humor en vaart. Het boek was gewoon wat te lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten