donderdag 6 september 2012

Boek 58: De vrouw van de senator

Schrijver: Sue Miller
Jaar van publicatie: 2008
Uitg. De Bezige Bij
Vertaling: Guus Houtzager
Oorspr. titel: The senator's wife (Knopf, New York, 2008)

Een jong echtpaar verhuist naar een universiteitsstadje, omdat de man daar werk aan de universiteit heeft gekregen. Ze kopen hun eerste huis: een twee-onder-een-kap woning. De andere helft van het huis is van een bekend senator, en dat is voor Nathan de reden om dit huis te willen kopen. Zijn vrouw Meri zegt het niets, maar ze schikt zich erin. Ze ontmoet Delia, de vrouw van de senator en raakt geboeid door haar. Het is een wat raadselachtige vrouw, altijd elegant en keurig, altijd wetend, wat op een bepaald moment gedaan moet worden. De senator, haar man Tom, is nooit te zien.
Hij blijkt dan ook niet bij Delia te wonen. Na zijn talrijke slippertjes heeft Delia besloten, dat ze wel getrouwd wil blijven met Tom, want ze houdt nog steeds veel van hem, maar zijn overspelig gedrag kan ze niet langer verdragen. Haar kinderen begrijpen niet, hoe ze toch nog kan helpen bij zijn politieke campagnes voor herverkiezing.

Meri sluit een soort vriendschap met Delia. Ze past op haar huis, wanneer Delia tijd doorbrengt in haar huis in Parijs.

Dan krijgt Tom een beroerte. Delia besluit hem zelf thuis te verzorgen, ondanks tegenstand van haar kinderen. Door deze beslissing verandert alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten