donderdag 12 juli 2012

Boek 46: Met hart en ziel

Schrijver: Nicholas Sparks
Jaar van publicatie: 2006
Uitg. The house of Books
Vertaling: Annemarie Verbeek
Oorspr. titel: True believer (Uitg. Warner Books, New York, 2005)

Jeremy Marsh is wetenschapsjournalist en heeft zich de laatste tijd gespecialiseerd in het ontraadselen van geheimzinnige zaken. Hij heeft succes geoogst tijdens de ontmaskering van een helderziende op televisie en zal nu onderzoeken, waar de geheimzinnige lichtjes op een begraafplaats in North Carolina vandaan komen. In spoken gelooft Jeremy niet, dus het verschijnsel moet ergens anders door ontstaan.

Jeremy is een echt stadsmens en hij kijkt wat neer op de wel erg stille stadjes en dorpjes in het zuiden. De economische omstandigheden zijn daar zo slecht, dat veel mensen vertrokken zijn.

De inwoners hebben hun hoop gevestigd op Jeremy en zijn verhaal over de 'spoken' op het kerkhof. Hij werkt niet lekker mee. De burgemeester doet zijn uiterste best om hem in de watten te leggen, Doris, de vrouw die hem een brief over de lichtjes had geschreven eveneens en de bibliothecaresse Lexie, de kleindochter van Doris (en niet het nichtje, zoals op de achterflap staat) ook. Jeremy en Lexie worden verliefd op elkaar, maar beiden zijn,. na eerdere ervaringen met de liefde, wat huiverig voor een nieuwe relatie.

Het boek leest wel vlot, maar het kabbelt maar voort en uiteindelijk wordt het wat saai. Het is erg voorspelbaar allemaal en niet echt opwindend. De 'grote tegenstellingen' tussen stad- en plattelandsmensen en de minachting van de ene kant en het onderdanige van de andere stoorden me nogal. Een beetje erg Amerikaans was het ook. Toch wel een aangenaam boek voor de zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten