vrijdag 6 april 2012

Boek 23: This is where I leave you

Schrijver: Jonathan Tropper
Jaar van publicatie: 2010
Uig. Orion Books, London

Judd Foxman krijgt in de eerste zin van het boek te horen, dat zijn vader is overleden. Er wordt van hem en van zijn zuster Wendy en van zijn broers Paul en Phillip verwacht, dat ze samen met hun moeder 'shiva' gaan zitten. Dat houdt in, dat ze zeven dagen lang samen moeten doorbrengen, bezoek moeten ontvangen en met elkaar herinneringen aan de overledene gaan ophalen.

Broers en zus hebben nooit goed met elkaar overweg gekund, en probeerden tot nu toe elkaar zoveel mogelijk te ontwijken. De laatste wens van een overleden vader kun je echter niet negeren en zo verschijnen ze een voor een in het ouderlijk huis.
Judd is net bedrogen door zijn vrouw, die hij vond in zijn eigen bed met zijn baas.
Phillip, die altijd alles heeft gedaan, wat normaal verboden is, verschijnt met een veel oudere, en duidelijk rijke, vriendin.
Paul is er, met zijn vrouw Alice, de eerste waarmee Judd ooit sex had.
En Wendy heeft man en drie kinderen mee. Haar man zit voortdurend met zakenrelaties aan de telefoon, de kinderen vragen veel aandacht en de jongste brult doorlopend, wat via de babyfoon goed te horen is.

Een hele serie hilarische momenten volgt. Het is grappig, verteld op een droge manier, maar de droevige ondertoon maakt, dat je, zoals op de kaft van het boek staat, 'huilt van het lachen'.

Erg goed geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten